Excite

Braziliaanse parlement krijgt misschien een clown als parlementslid

In Nederland zijn we er bijna uit. De regering is zo goed als rond. De volksvertegenwoordiging zit ook op z'n plaats en dan kan het echte regeren beginnen. Wat wil je nog meer? Wellicht een clown in het parlement.

Dan zul je toch echt naar Brazilië moeten verhuizen. Daar gaat het Francisco Everardo Oliveira waarschijnlijk lukken om in het parlement te komen. De beste man is niet alleen politicus, maar is vooral bekend om het feit dat hij zich vaak verkleedt als clown en grappen maakt over andere politici.

Het onderwerp van zijn grappen wordt dus binnenkort collega. De verkiezingen gaan wellicht de geschiedenis in als de verkiezingen die Tiririca in het parlement krijgen. In heel Brazilië wordt de komediant inmiddels herkend. Dat doet het in ieder geval goed in de stemhokjes straks.

Er lopen een aantal zaken tegen de deelname van Tiririca aan de verkiezingen. Via allerlei wegen hopen tegenstanders hem een zetel in het parlement te onthouden. Zo beweren bepaalde mensen dat hij analfabeet is. Tiririca neemt het niet serieus. Zijn motto: 'Stem op Tiririca, erger wordt het toch niet meer!'

Maar veel Brazilianen kunnen er wel om lachen. Tiririca is dan ook erg populair. Voor de staat São Paulo zou hij dus gewoon serieus in het parlement kunnen komen. Ga dat maar eens uitleggen aan het buitenland. Wat ons betreft kunnen de verkiezingen in Brazilië niet snel genoeg beginnen.

Bekijk hier een van zijn reclamespotjes:

Afbeelding: www.tiririca2222.com.br/

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019