Excite

Brazilianen moeten meer seksen voor een gezond leven

Dat is nou een van die dingen die je minister Rouvoet, inmiddels demissionair, nooit zal horen zeggen. Het komt waarschijnlijk niet eens op in het hoofd van de leider van de ChristenUnie. Waar hebben we het over? Over het feit dat minister Jose Gomes Temporao uit Brazilië zijn landgenoten opriep om meer met elkaar te vrijen. Jawel, de politiek in Brazilië bemoeit zich zelfs met het seksleven van haar onderdanen. Wat een fantastisch land!

Er wordt in het Zuid-Amerikaanse land een campagne gestart om hoge bloeddruk bij de Brazilianen te verminderen. Daar schijnen namelijk nogal veel Brazilianen last van te hebben. Een middel om van hoge bloeddruk af te komen is veel bewegen. Wie intensief beweegt, zal minder snel last hebben van een hoge bloeddruk. En tja, intensief bewegen, dat hoef je de passionele Brazilianen niet te vertellen, toch?

Er moet meer bewogen worden dan alleen tijdens de voetbalwedstrijd in het weekend. Dat zei Jose Gomes Temporao. Hij riep zijn landgenoten op om meer te dansen, meer te sporten en meer te vrijen. Want ook seks is intensief bewegen en verlaagt de bloedruk. Temporao maakt niet eens een grap. Hij was bloedserieus. Brazilianen moet meer seksen. Vrijwilligers, iemand?

Jose Gomes Temporao onderstreepte het belang van seks (en bewegen, maar seks is leuker om te typen) door te stellen dat hart- en vaatziektes een tikkende tijdbom zijn onder de Braziliaanse samenleving. Als er niet snel actie wordt ondernomen, zal binnen twintig jaar een substantieel van de Brazilianen lijden aan zulke ziektes. Dus het advies blijft: seksen alsof je leven er van af hangt!

Afbeelding: Flickr, storem

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018