Excite

Brit bijna klaar met beste baan in de wereld

Ben Southall, een 34-jarige Brit, kon zijn geluk niet op. Uit ruim 34.000 sollicitanten werd hij uitverkozen voor de vacature van beste baan ter wereld. Southall werd beheerder van een aantal Australische eilanden nabij het Great Barrier Reef namens het Bureau van Toerisme van Queensland. Zijn taken bestonden uit kajakken, de Great Barrier Reef verkennen en Queensland vertegenwoordigen in de media.

Het is dan ook niet voor niets de leukste baan ter wereld. Hij kreeg er ongeveer 100.000 euro voor betaald, leefde in een schitterende villa waar hij dagelijks walvissen en schildpadden vanuit zag voorbij zwemmen en hij liet heel veel berichten op internet achter. Zijn weblog en Twitter-account kenden in totaal ruim acht miljoen bezoekers.

De laatste dagen van zijn half jaar als vertegenwoordiger van Queensland zijn bijna aangebroken. Zijn ouders vliegen over naar de villa om er kerst te vieren. Je moet het er tenslotte wel van nemen. Hierna zal Ben Southall actief blijven als ambassadeur van Queensland, hoewel hij de villa zal moeten verlaten. Dat had Southall alleen maar durven dromen, toen hij een jaar geleden een poging deed om de beste baan ter wereld binnen te halen.

Afbeelding: Guardian.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020