Excite

Brit maakt ruimteschip Star Trek na

Tony Alleyne lijkt op Captain Picard uit Star Trek, maar zijn appartement is niet te onderscheiden van een ruimteschip recht uit de set van de nieuwe Star Trek film. Zelfs mensen die niet weg zijn van de futuristische sci-fi film zullen moeten toegeven dat dit knap werk is.

Tony Alleyne zocht na de scheiding van zijn vrouw wat afleiding. Uiteindelijk besloot hij zijn appartement volledig om te bouwen. Toen een vriend hem een tijdschrift over Star Trek gaf, was hij zo gefascineerd dat hij besloot dat hij in de Voyager wou wonen. De vriend dacht dat hij een grapje maakte, maar nu, zeven jaar later, is de woonst van de 56-jarige Brit een perfecte replica van het ruimteschip. 's Ochtends schakelt de computer de fluorescerende lichtbuizen aan. Op de ramen hangen posters van de ruimte, zodat het doodgewone uitzicht de illusie niet verstoort. Ontbijten kan in de enorme kapiteinsstoel, van waaruit ook de "bridge" bediend kan worden.

Naar schatting besteedde Tony Alleyne een slordige 4.500 euro aan zijn ruimteschip. Hijzelf relativeert dat: "Als ik vaklui ingehuurd had, was ik veel meer kwijt geweest". De Brit is erg trots op zijn werk en blij dat hij zijn visie in werkelijkheid heeft kunnen omzetten.

Afbeelding: Daily Mail

Lees meer:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020