Excite

British Airways wil personeel maand niet betalen

De economische crisis hakt er her en der steeds dieper in. Niet alleen in de auto-industrie hebben ze last van het wereldwijde gebrek aan geld en krediet. Ook vliegtuigmaatschappijen staan op de rand van de afgrond. En dat leidt soms tot bizarre situaties. Zo heeft de grote baas van British Airways, Willie Walsh, aan zijn personeel gevraagd om een maand gratis te werken. Zo niet, dan zou de Britse vliegmaatschappij wel eens kopje onder kunnen gaan.

Het is een uniek verzoek van Willie Walsh. Uiteraard wil hij ook zelf het goede voorbeeld geven. Hij laat zijn maandsalaris van een slordige 72.000 euro ook een keertje niet uitbetalen. In een brief en in het personeelsblad roept Walsh zijn 40.000 koppige personeel op om mee te werken aan dit vrijwilligerswerk. Alleen dan is British Airways te redden, aldus Walsh, die hoopt dat zijn medewerkers akkoord gaan met een maand onbetaald verlof of onbetaalde arbeid. Walsh geeft zijn personeel tot 24 juni de tijd om te kiezen voor het onbetaalde werk.

Uiteraard zijn de reacties niet lovend. Het personeel is woedend. Geen goed begin van de gesprekken die het management aangaat met de vakbonden over eventuele ontslagen. Er zouden 4.000 banen op het spel staan, tien procent van het totale personeelsbestand. Samen met de roep om vrijwilligerswerk zorgt dat er voor dat het personeel woedend is op haar management en de bedrijfsnaam British Airways hebben omgedoopt in Bastards All. Grote kans is dat stakingen volgen, wat de 475 miljoen euro schuld die British Airways heeft niet gaat verhelpen.

Afbeelding: Flickr.com

Kanaal Vakantie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020