Excite

Brits meisje mag iPod bij eindexamen

Een Britse scholiere heeft het recht verworven om tijdens het maken van haar eindexamens een iPod mee te nemen. Haar schooldirecteur gaat hiermee akkoord, omdat het meisje zich zonder haar favoriete muziek niet zou kunnen concentreren. Deze buitengewone concessie werd pas gedaan, nadat zij haar school en de eindexamencommissie met juridische stappen had gedreigd.

De scholiere zit op de Mary Erskine School, een onderwijsinstelling louter voor meisjes en die zeer hoog aangeschreven staat. Ouders betalen jaarlijks liefst 18.000 pond aan lesgeld om hun kroost naar deze exclusieve school te sturen. Maar de directie zal een deel van het ontvangen lesgeld moeten gebruiken om een iPod voor het meisje te kopen, volgeladen met haar favoriete muziek. Deze liedjes worden door een leraar op het apparaatje gezet, zodat de scholiere geen kans heeft om mogelijke examenvragen en antwoorden tussen de tracks te zetten.

De staf van de Mary Erskine School had het verzoek aanvankelijk afgewezen, omdat zij vreesden een precedent te scheppen en voor het meisje een mogelijkheid te creëren om de kluit te belazeren. Daarop stapten de ouders naar de examencommissie van de Scottish Qualifications Authority (SQA), maar ook daar werd het verzoek afgewezen. Hier moest de SQA later op terugkomen, nadat gedreigd werd met juridische actie onder de Gelijkheidswet. Deze wet zou op het meisje van toepassing zijn, omdat zij veel moeite heeft met opletten in de klas.

Het schoolbestuur was logischerwijs niet gelukkig met het besluit, maar moet knarsetandend op zoek naar een geschikte iPod. Bovendien moet een aparte examenruimte worden ingericht om te voorkomen dat het geluid uit de koptelefoon andere scholieren stoort.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Racum

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020