Excite

Britse politie in de ban van witte tijger

De politie rukte massaal uit omdat er bij een cricketbaan in Hampshire in het zuiden van Groot-Brittannië een witte tijger in een veld zou liggen.

Een amateurfotograaf had de politie gebeld met de melding dat hij een albinotijger had gezien. Een cricketwedstrijd op een veld in de beurt werd meteen stilgelegd en de baan werd ontruimd. Golfers op een golfbaan in de buurt moesten de kantine in. En er werden voorbereidingen getroffen om een nabijgelegen snelweg af te sluiten.

De politie stuurde er agenten, een helikopter met infraroodcamera's en een verdovingsteam van de lokale dierentuin op af, zo weet de BBC. Volgens de omroep zeiden agenten dat ze oog in oog met het roofdier hadden gestaan. Maar in de helikopter werd op de warmtebeelden niets gezien. Toen het beest omver werd geblazen door de wind die de helikopter veroorzaakte, bleek dat het om een levensgrote speelgoedtijger ging.

Wie de tijger heeft achtergelaten en waarom, is niet bekend. Daar is de politie nu wel erg benieuwd naar. Het knuffelbeest ligt intussen op de afdeling Gevonden Voorwerpen.

Afbeelding: Flickr account yauhen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021