Excite

Britse Prins Andrew in opspraak

Het blijft rommelen in het Britse koningshuis: na het schandaal rondom Sarah Ferguson is het nu haar ex Prins Andrew die in opspraak is geraakt. De Graaf van York zou geld hebben gekregen van een belangrijke zakenman die ook veroordeeld pedofiel is.

Het gaat hier om Jeffrey Epstein, die onlangs anderhalf jaar achter de tralies heeft doorgebracht. Epstein zou na een interventie van Andrew verschillende schulden van Sarah hebben afbetaald. Ook is Andrew in het huis van Epstein geweest, waar Epstein regelmatig jonge meisjes ontving. Er zijn overigens geen aanwijzingen voor dat Andrew ook betrokken zou zijn bij de seksuele uitspattingen van Epstein.

Nu de verhoudingen tussen Andrew en Epstein naar buiten zijn gekomen, wordt zijn positie als voornaamste handelsvertegenwoordiger van het Verenigd Koninkrijk in twijfel getrokken. Men vraagt zich af of de positie van Andrew wel houdbaar is. Volgens insiders zou Andrew op zich geen slechte man zijn, maar heeft hij weinig vrienden en verkeert hij niet altijd in het beste gezelschap. Bovendien zou hij niet echt goed in staat zijn mensen in te schatten, waardoor hij mogelijk ook in deze situatie terecht is gekomen.

Inmiddels is al naar buiten gekomen dat er eerder al sprake van een terugtreden van de prins zou zijn. Gordon Brown heeft toen weerstand geboden, waardoor het nooit tot een ontslag gekomen is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker alkruse24

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018