Excite

Britten zagen ze vliegen

De documenten over UFO's waren al die tijd geheim. Het gaat om in totaal 8500 pagina's die nu aan het Britse Nationaal Archief zijn gegeven. De verslagen zijn vrij recent en beslaan de periode 1997-2005. Aan het vrijgeven van de geheime stukken ging heel wat discussie vooraf. Volgens de Britse krant Mirror werd hierover gesproken tot in de hoogste regionen van verschillende departementen en geheime diensten, inclusief de Amerikaanse CIA.

Voor wie in complottheorieën gelooft, is er in de 35 documenten die nu zijn vrijgegeven heel wat terug te vinden. Zo zouden er tussen januari en juli 2001, de maanden voorafgaand aan 9/11, vijftien ongeïdentificeerde objecten op de Britse radar zijn waargenomen. Ook op 11 september 2011 werd een UFO gerapporteerd.

Verder nemen de Britten UFO's behoorlijk serieus. Het departement van Binnenlandse Zaken heeft bijvoorbeeld noodprocedures opgesteld voor het omgaan met UFO's die zijn geland of gecrasht. De CIA op haar beurt besprak serieus de mogelijkheid om meldingen van UFO's in te zetten voor psychologische oorlogsvoering.

Een Brit die geloofde dat hij was ontvoerd door aliens na het zien van een ongebruikelijk vliegtuig beweerde dat hij daarna een stuk tijd 'kwijt' was. Volgens het ministerie was de man in de war vanwege het terugzetten van de klok na de zomertijd. Als de dossiers intussen niet zijn ontvreemd, zijn ze terug te vinden via de website van het Nationaal Archief.

Afbeelding: Flickr account tpholland

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020