Excite

Broodje Döner Kebab bevat veel calorieën

Een broodje Döner Kebab halen na een avondje stappen is iets dat veel mensen doen. Als je wilt lijnen is dit echter geen goed idee. Uit een Brits onderzoek blijkt dat het broodje Döner Kebab veel ongezonder is dan we in eerste instantie zouden denken.

Omdat er op een broodje Kebab behalve vlees ook vaak veel groente is, denken veel mensen dat het geen kwaad kan het te eten. Het tegendeel blijkt waar te zijn. Voor het Britse onderzoek werden 490 zaken getest. Een groot broodje kan tot 2.000 calorieën bevatten. Dat is ongeveer gelijk aan wat een volwassen vrouw per dag nodig heeft. Ook heeft het broodje 150% van de dagelijkse aanbevolen vetten. En één portie bevat 98% van de dagelijkse behoeften aan zout.

De meeste vetten en zouten komen van het vlees vandaan. Het vlees is als laagjes op een pin geperst en deze draait rond om zo aan alle kanten goed gaar te worden. Er wordt voor het vlees veel gebruik van boter en olie gemaakt, waardoor het aantal calorieën en vetten al snel oploopt. In een dieet valt het met niets te combineren.

Uit het Britse onderzoek bleek ook dat kebab vaak halal wordt genoemd, maar dat het in Engeland nog wel eens voorkomt dat toch varkensvlees bevat.

Meer gezondheid

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020