Excite

Bruce Springsteen op Pinkpop

Bruce Springsteen en de E-street band zal de hoofdact worden op Pinkpop 2009 in Landgraaf. Op 30 mei zal de rocklegende een optreden geven van bijna drie uur. Volgens de organisatie is Bruce Springsteen dé man om het 40-jarige jubileum van het festival te vieren.

Jan Smeets, de directeur van Pinkpop, geeft aan dat de komst van Bruce Springsteen een uitgekomen droom is. Er is veel geld neergelegd om het optreden te realiseren. Hoeveel precies wil Smeets niet bekend maken. Springsteen staat doorgaans niet op festivals. Zijn bezoek aan Pinkpop is daarom extra speciaal en Smeets verwacht dat Pinkpop snel uitverkocht zal zijn.

Bruce Springsteen is tegen de zestig jaar oud en nog steeds vreselijk populair over heel de wereld. Eerder scoorde hij hits met nummers zoals ‘Born in the USA’ en ‘Dancing in the dark’. Volgende week verschijnt zijn vierentwintigste album ‘Working on a dream’ en om dit album te promoten maakt hij een wereldtournee, waarbij hij dus ook langs Landgraaf zal komen.

Een paar jaar geleden was er sprake van dat Pinkpop misschien maar moest ophouden, aangezien er te weinig interesse was. De afgelopen jaren is het festival echter helemaal teruggekomen en staan er ieder jaar topartiesten op het programma. Eerder konden de bezoekers genieten van hoofdacts zoals The Red Hot Chili Peppers en Metallica.

Op Pinkpop zullen ook Depeche Mode, Placebo en The Kooks komen optreden. Op de bekendmaking van de andere artiesten moeten we nog even wachten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019