Excite

Bruce Springsteen van podium gestuurd

Tijdens de toegift van Bruce Springsteen met Sir Paul McCartney maakte de organisatie van Hard Rock Calling bruut een einde aan het optreden. De microfoon van The Boss werd uitgezet na een optreden van ruim drie uur. Hoofdact Bruce Springsteen trad met zijn E Street Band op tijdens het festival in het Londense Hyde Park. Onderdeel van de toegift was een samenwerking met de ex-Beatle McCartney

Halfuur te lang gespeeld

Wie Springsteen uitnodigt weet dat de 63-jarige rocker niet van korte shows houdt. Volgens de organisatie van het festival was Bruce Springsteen op het moment van afkappen al een halfuur over de afgesproken tijd heen. In verband met de geluidsoverlast voor omwonenden besloot de organisatie van het festival het optreden te beëindigen. De rocksterren kregen niet meer de kans om de 65.000 man publiek te bedanken voor hun komst.

Boze rockers

Nadat Bruce Springsteen met de E Street Band en Paul McCartney in stilte het podium had verlaten, maakten de artiesten hun boosheid kenbaar via Twitter. Vooral gitarist Steven Van Zandt wond er geen doekjes om wat hij vond van het afkappen van het concert. “We waren om elf uur klaar geweest als we nog één nummer hadden gespeeld. Op een zaterdagavond! Wie zijn we tot last geweest?” De gitarist geeft toe “pissed” te zijn op de organisatie. Volgens hem heeft het de sfeer van de goede avond niet verpest, maar als hij samen met McCartney speelt wil hij niet gestoord worden. Bovendien, zo twittert Van Zandt, breekt de band in ieder land bij ieder optreden het tijdslimiet. Nooit eerder werd de band zo afgekapt. The Boss zelf liet het incident verder onbesproken en noemde de show “episch.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018