Excite

Brüno en Koningin Fabiola in zelfde schuitje

Zo op het eerste gezicht hebben de Koningin van België, Fabiola, en Brüno, het typetje van Sacha Baron Cohen, niets met elkaar gemeen. Toch blijken ze wel degelijk wat te delen: beiden ontvingen ze deze week doodsbedreigingen aan hun adres!

Een paar dagen voordat in België een nationale feestdag werd gehouden, ontving Koningin Fabiola een brief waarin stond dat zij op die feestdag zou worden beschoten met een kruisboog. Fabiola nam daarom voorzorgsmaatregelen en zorgde dat ze een appel bij zich had. Zo wist ze op een humoristische manier te verwijzen naar Willem Tell, die met een kruisboog een appel van de hoofd van zijn zoontje af moest schieten.

De bedreigingen aan het adres van Brüno komen waarschijnlijk uit een andere hoek; nadat hij een terroristische groepering belachelijk maakte in zijn nieuwe film, heeft hij van Islamitische extremisten doodsbedreigingen gehad. Hij neemt de bedreigingen iets serieuzer dan Fabiola en heeft aanzienlijke veiligheidsmaatregelen genomen die ervoor moeten zorgen dat zowel hij als zijn gezin – hij is getrouwd met actrice Isla Fisher en is ook vader – veilig zijn.

Welke groepering precies verantwoordelijk is voor de doodsbedreigingen aan het adres van Brüno is niet bekend. Ook is nog niet duidelijk uit welke hoek de bedreigingen richting Koningin Fabiola kwamen.

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018