Excite

Brussel stemt in met Nederlandse begroting

  • © Getty Images
Brussel heeft ingestemd met de Nederlandse begroting voor 2015. Volgens Brussel voldoen alle financiële plannen die Rutte met de regering gemaakt heeft aan de Europese begrotingsregels. Dat betekent dat Nederland weer eens één van de beste jongetjes van de klas is.

Naast Nederland zijn ook de begrotingen van Duitsland, Ierland, Luxemburg en Slowakije al goed gebeurd. Dit blijkt allemaal uit de rapportcijfers die de Europese Commissie heeft gegeven voor de ontwerpbegrotingen van Nederland en vijftien van de andere eurolanden. Deze cijfers werden vrijdag bekend gemaakt.

Het is de tweede keer dat Brussel de plannen beoordeelt. Met een analyse van alle begrotingen hoopt men dat een tweede economische crisis voorkomen kan worden, in ieder geval in de eurozone. Vorig jaar kreeg Nederland ook een voldoende, maar toen behoorde ons land niet tot de toppers.

Dit jaar heeft Nederland vooruitgang geboekt, maar nog niet voldoende. Daarom adviseert Brussel wel om de plannen op rigoureuze wijze uit te voeren. Brussel zal toezien op de uitvoering en waar nodig bijsturen, om zo te helpen de economie in elk land weer op gang te helpen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021