Excite

Bush eindelijk klaar met president spelen

Vorige week maandag gaf George W. Bush zijn laatste persconferentie. Dat werd wel eens tijd na acht jaar ellende en chaos, aangevuld met een vleugje nationalistisch wanbeleid. De minst populaire Amerikaanse president aller tijden laat een Verenigde Staten achter dat met het ene been wegzakt in een economische crisis en met het andere in een zinloze oorlog in Irak. Niet echt iets om trots op te zijn. Uiteraard denkt George daar zelf anders over. Dat bleek nogmaals uit zijn afscheidsrede op zaterdag 17 januari. Hij gelooft daadwerkelijk dat Amerika veiliger is dankzij zijn presidentsschap.

Wat is er precies accomplished?

In de afscheidsrede deed Bush junior hard zijn best om zichzelf in een historisch beter daglicht te stellen. Het is echter duidelijk dat Bush zich qua presidentiele capaciteiten tussen de pelpinda en de doperwt in bevindt. Zijn grootste fout noemde hij bijvoorbeeld het ophangen van een spandoek in 2003. Daar stond met grote letters Mission Accomplished, wat had moeten slaan op Irak, maar momenteel lijkt er nog steeds niet heel veel accomplished van die mission. Bovendien zijn er wel wat grotere blunders op te sommen. Maar George gelooft de illusie dat zijn “succesvolle daden” Amerika veiliger hebben gemaakt, hoewel hij het offer van impopulariteit daar voor moest brengen. Het geeft aan dat Double You en zijn kabinet vol oetmoets over weinig zelfkennis beschikken.

De Verlosser neemt Amerika over vanaf hier

Gelukkig is de Messias bereid gevonden om het Witte Huis van Bush over te nemen. Hoewel Obama zich momenteel drukker maakt over zijn mobiele telefoon dan over het redden van de wereld, zal hij heel hard moeten werken om het slechter te doen dan zijn voorganger. Barack Obama mag een poging gaan doen om de United Stupid of America van Bush weer te veranderen in een gezonde, vriendelijke en minder wereldvreemde natie. George W. Bush gaat zich na zijn presidentschap richten op het sprekerscircuit. Ongetwijfeld zal hij daar zijn eigen draai aan geven. En het op weergaloze wijze verpesten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020