Excite

Carice van Houten krijgt Rembrandt Award

Dat Carice van Houten tot een van de beste Nederlandse actrices behoort, was al langer duidelijk. Dit is nu ook bevestigd door de winst van een heuse Rembrandt Award. Ze kreeg er een omdat ze door filmkijkers werd uitgeroepen tot beste actrice, vanwege haar rol in De Gelukkige Huisvrouw.

Natuurlijk werden er nog veel meer Awards uitgedeeld. Jeroen van Koningsbrugge – vooral bekend als captain op Ik Hou Van Holland – ontving een prijs voor beste acteur voor zijn rol in de spannende film Loft. Renée Soutendijk kreeg de Ere-Rembrandt voor haar gehele oeuvre. Dj Paul Elstak ging er vandoor met de award voor beste filmmuziek en de New Kids kregen de Award voor beste film. Zij kregen bovendien een award voor de beste titelsong.

Het evenement werd gepresenteerd door producent en initiatiefnemer René Mioch. Het bijzondere van de Rembrandt Awards is dat het de enige Nederlandse Publieksprijs voor de filmindustrie is.

Natuurlijk vielen er ook buitenlandse producties in de prijzen. Inception won in de categorie voor beste buitenlandse film. Angelina Jolie kreeg een prijs voor haar rol in Salt. Johnny Depp mocht met de Award voor beste buitenlandse acteur naar huis, vanwege zijn rol in Alice in Wonderland.

Afbeelding: Flickr account Dave_B_

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020