Excite

Carice van Houten neemt pauze

Carice van Houten gaat het de komende tijd wat rustiger aan doen. Voorlopig heeft de 34-jarige actrice even geen zin in een nieuwe speelfilm. "Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om weer op een filmset te staan," zegt de actrice in een interview met het AD.

Momenteel brengt Van Houten veel tijd door met haar familie en vrienden. Ze hoopt dat ze in augustus weer kan beginnen met een nieuw filmproject. "Maar eerst wil ik lang op vakantie," aldus de actrice.

Van Houten boekte de afgelopen jaren veel succes als actrice in binnen- en buitenland. Zo was ze te zien in Zwartboek, Valkyrie, Komt een vrouw bij de dokter en De gelukkige huisvrouw. De actrice schrijft daarnaast een column voor Nieuwe Revu en sprak onlangs nog een nieuwe natuurserie in van de BBC.

Dat Van Houten met sabbatical is wil niet zeggen dat filmliefhebbers haar hoeven te missen op het witte doek. Op dinsdag 22 maart gaat de film Black Butterflies in première. Deze film vertelt het levensverhaal van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker.

Van Houten vertolkt een van de hoofdrollen in de film, naast onder andere Rutger Hauer en de Ierse Ian Cunningham. De historische productie werd vorig jaar opgenomen in Kaapstad en is geselecteerd voor het prestigieuze Tribeca Filmfestival in New York.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020