Excite

Carice van Houten wil in eigen film spelen

Carice van houten heeft grote plannen. Ze wil een eigen film produceren, waarin ze ook een rol speelt. Dat maakte de actrice bekend tijdens de uitzending van College Tour (NTR), die vrijdagavond uitgezonden zal worden.

Film produceren

Carice van Houten laat de regie aan iemand anders over, maar voor de rest houdt ze de touwtjes stevig in handen. “Misschien wil ik ooit wel zelf regisseren, maar ik zou in eerste instantie zelf een film willen produceren. Dus zelf het idee bedenken, de regisseur zoeken, het team samenstellen. En er dan zelf in spelen.”

Eerste stappen

Volgens de 36-jarige actrice begint het verhaal gestaag vorm te krijgen. “De eerste stappen richting een eigen film zijn inmiddels gezet,” vertelt Carice aan presentator Twan Huys en de 300 aanwezige studenten. “Er is een idee van waaruit ik werk, maar er is nog geen script. Daar wordt aan gewerkt. Het is een combinatie van een eigen idee en een boek.”

Hollywood-sterren

Carice vertelt verder over haar samenwerking met grote Hollywood-sterren. Zo mocht ze in 2007 voor een kleine rol in ‘Body of Lies’ tongzoenen met Leonardo DiCaprio. Haar aandeel werd uiteindelijk uit de film geknipt, maar ze heeft er absoluut geen slecht gevoel aan overgehouden. “Ik heb negen keer met hem mogen tongen, ik vond het te gek.” Ook met Jude Law deelde ze intieme momenten voor de camera.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020