Excite

Carla Bruni zingt voor Mandela

Voor de eerste keer sinds ze de vrouw van president Sarkozy werd, trad Carla Bruni op. De Belgische zangeres zong voor een concert ter ere van Nelson Mandela het pacifistische lied Blowin' in the wind. Dit speelde ze samen met Dave Stewart. Ook Nicolas Sarkozy zat in het publiek, dat na het optreden hen op een groot applaus onthaalde.

Zangeres en ex-model Carla Bruni had eerder besloten geen live optredens zolang ze de Franse First Lady was. Voor de Mandela jamboree maakte ze een uitzondering, wat haar op het podium toch wat van haar stuk bracht. Ze maakte een zenuwachtige indruk. Ook haar outfit moest de indruk wekken dat ze het stadium van "wilde rocker" ontgroeid was.

Het concert was georganiseerd door de Mandela Foundation ter ere van de 91ste verjaardag van de anti-apartheidstrijder. Nelson Mandela zelf kon niet op het concert aanwezig zijn door gezondheidsredenen. Doel van de optredens van verder nog Gloria Gaynor, Aretha Franklin en Cyndi Lauper was een geldinzameling voor een anti-aidsorganisatie. De campagne werd 46664 genoemd, naar het Mandela's gevangenennummer. Na het concert vloog de familie Sarkozy meteen terug naar Parijs, waardoor ze het afscheid van Stevie Wonder, die "Happy Birthday" bracht, niet konden bijwonen.

Afbeelding: Independent.ie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020