Excite

Carnavalskraker is hit op YouTube

Waar muzikanten vroeger hun best deden om zoveel mogelijk draaimomenten op de radio te scoren, lijkt het gevecht om de carnavalskraker van het jaar zich tegenwoordig vooral af te spelen op internet. Zo is het liedje ‘Ik heb een zachte G en harde L’ inmiddels al een miljoen keer opgevraagd op YouTube.

Volgens Jos van Oss, uitvoerend artiest van het nummer, heeft hij het liedje geschreven om een weddenschap te winnen. Als de clip meer dan 100 keer op YouTube bekeken zou worden, dan zou hij een rondje betalen voor zijn vrienden. De titel slaat op iets dat zijn vader altijd zei; toen van Oss op zijn dertiende naar Osdorp verhuisde, viel hij met zijn zachte G wat buiten de boot. Zijn vader grapte dan dat hij dan wel een zachte G mocht hebben, maar ook een harde L had.

Er gaan echter ook geruchten dat van Oss helemaal niet de zanger van het liedje is én zelfs niet eens uit Brabant komt. Het zou hier juist gaan om een reclamestunt van Bavaria en van Oss zou niemand anders zijn dan Guillermo, die eerder een hit had met het nummer Toppertje.

Het idee dat het hier om een stunt van Bavaria gaat, komt voort uit de verschillende beelden in de videoclip. Zo heeft van Oss gedurende het hele filmpje een blikje Bavaria in zijn hand en urineert hij onder andere tegen het kantoorgebouw van Heineken, in Amsterdam.

Of het nu om een stunt gaat of niet; van Oss hoeft voorlopig niet stil te zitten. Hij wordt inmiddels platgebeld voor optredens.

Afbeelding: Flickr account noah adams

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020