Excite

Caro Emerald nummer 1 in Engeland

Caro Emerald heeft met haar nieuwe album de nummer 1 positie in Engeland behaald. Het album ‘The Shocking Miss Emerald’ stond al 47 dagen in de top 100. Het ziet er naar uit dat Carolina Esmeralda van der Leeuw, zoals Caro Emerald echt heet aanstaande vrijdag ook de toppositie in de singles top 100 zal behalen.

Bijzonder

Het lijkt wel of alles wat Caro aanraakt in goud verandert. De zangeres is enorm blij met haar succes, zo vertelt ze woensdagavond. “Het is bizar” reageert Caro in RTL Boulevard. “Ik ben echt in de wolken nu, niet normaal, ik vind dit heel bijzonder hoor.” Het nieuwe album lijkt al binnen twee maanden het succes van haar debuut in te halen.

Miljoen exemplaren

Caro Emeralds eerste album ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’ uit 2010 ging meer dan een miljoen keer over de toonbank. De plaat behaalde binnen zes weken de platina status, stond meer dan dertig weken op de nummer 1 positie en verkocht meer dan 260.000 exemplaren (vijf keer platina) binnen een jaar.

Meer geschreven

Caro Emerald heeft op haar nieuwe plaat veel meer geschreven dan bij haar eerste album, vertelde ze eerder deze week aan Nu.nl. “Van melodieën tot teksten en van arrangementen tot de echte basis van een liedje. Ook als zangeres heb ik nu meer zelfvertrouwen,” meent de zangeres. “Op sommige momenten was het lastig om het beste uit mijzelf te halen en moest er echt diep gegraven worden, maar uiteindelijk betaalt die zoektocht zich wel uit.”

Populariteit

Zenuwachtig over de populariteit van haar nieuwe album is ze niet. “Ik ben voor nu gewoon blij dat er nieuwe uitdagingen blijven komen en ik voorlopig nog niet uitgeleerd ben.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020