Excite

Cat Stevens zingt voor Gaza

Yusuf Islam, voorheen bekend als Cat Stevens, heeft een lied uitgebracht. De opbrengst hiervan zal hij schenken aan de Palestijnen in de geteisterde Gazastrook.

Het gaat om het lied ‘The Day the World Gets Round’. Eerder werd dit nummer uitgebracht door Beatle George Harrison. Het nummer kan worde gedownload tegen een klein bedrag. De royalties ervan worden vervolgens geschonken aan UNRWA en Save the children.

De zanger en componist werd scoorde in de jaren zestig  en zeventig veel grote hits, waaronder ‘morning has broken’, ‘Matthew and son’ en ‘Moonshadow’. Het nummer ‘Morning has broken’ werd onlangs nog gebruikt in een reclame voor het WNF. Tussen 1967 en 1977 verkocht hij ruim 40 miljoen platen. In 1978 werd Cat Stevens moslim en nam hij de naam Yusuf Islam aan. Dit besluit nam hij toen hij van één van zijn broers de Koran had gekregen. Het pseudoniem Cat Stevens is sindsdien in de ban. Ook zijn echte naam, Stephen Demetre Georgiou, wordt niet meer gebruikt. Tegenwoordig heeft hij vijf kinderen en woont hij in Londen. Ook maakt de zanger Islamitische liedjes en is hij betrokken bij veel liefdadigheidsprojecten. Het opnemen van een plaat speciaal voor de Palestijnen in de Gazastrook is zijn volgende stap om de wereld te verbeteren.

Afbeelding: guim.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021