Excite

Catshuisoverleg na zeven weken mislukt

Het wekendurende Catshuisoverleg tussen de politieke partijen VVD, CDA en PVV is vanmiddag mislukt. Het akkoord over bezuinigingen en hervormingen die het begrotingstekort zouden moeten verminderen was al zo goed als klaar, maar kon toch niet op steun rekenen van de PVV. Dat lieten premier Rutte en vice-premier Verhagen vandaag in een persconferentie weten. Volgens de verklaring “ontbrak het de PVV aan politieke wil,” om de gemeenschappelijke oplossing voor economische problemen te ondersteunen.

Harde woorden

Maxime Verhagen van het CDA sprak harde woorden over het mislukken van het Catshuisoverleg. Volgens Verhagen heeft PVV niet de politieke moed om maatregelen te nemen waarmee al was ingestemd tijdens het overleg. De PVV en Geert Wilders “lopen weg van hun verantwoordelijkheid” en het akkoord is “de grond in geboord door de PVV,” zo sprak de vice-premier. Volgens de VVD en het CDA was het akkoord al klaar, de laatste knopen waren doorgehakt en de becijfering van het Centraal Planbureau was zelfs licht positief.

Verkiezingen

Geert Wilders van de PVV stond een kwartier na de persconferentie van VVD en CDA de pers te woord. Volgens hem zijn de bezuinigingen enkel om de EU tevreden te houden en gaan ze ten koste van de burger. De gedoogsteun van de PVV aan het minderheidskabinet is voor Wilders ook voorbij. Premier Rutte zal volgende week de Tweede Kamer vragen om steun voor bezuinigingen. Verkiezingen zijn bijna onvermijdelijk zeggen de politici, maar het kabinet is nog niet gevallen. Geert Wilders hoopt vooral dat de kiezers zijn actie zien als een manier om de rug recht te houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021