Excite

Champions League blijft te zien bij de NOS

Ook in het nieuwe voetbalseizoen blijven de rechten voor de Champions League bij de NOS. Dat betekent dat de omroep de wedstrijden op tv zal uitzenden, maar ook voor radio, internet en mobiele telefonie behoudt de NOS de rechten. Volgens de directeur, Jan de Jong, is het voor het publieke bestel belangrijk dat de Champions League bij de NOS blijft.

Crème de la crème

Ten opzichte van het huidige seizoen is er één verandering: In het pakket voor volgend jaar zijn ook de tweede ronde en de play-offs opgenomen. Dat betekent 33 speeldagen lang Champions League voetbal bij de NOS. Jan de Jong vindt dit passen bij de filosofie van de omroep: "De UEFA Champions League is op Europees niveau zonder twijfel het beste voetbal met de beste spelers en de beste Nederlandse voetballers; de crème de la crème van het voetbal," zo zegt de directeur op nos.nl. "Op nationaal niveau zenden we de daarom de Eredivisie uit en van Oranje de EK's en WK's."

Geheime bedragen

Uiteraard brandt bij iedereen de vraag op de lippen: Wat heeft dit de NOS nou gekost? Helaas, de hoogte van het bedrag dat de omroep betaalde is geheim. "Daarnaast mogen we ook niet prijsgeven of er concurrerende biedingen waren. Dat heeft allemaal te maken met de verkoop van de rechten in andere landen," zegt De Jong. Wel merkt hij op dat de NOS structureel 18 miljoen euro minder uitgeeft. Maar daar tegenover staat dat de omroep geen rechten meer heeft op alle wedstrijden van het Nederlands Elftal en ook niet meer van een groot aantal buitenlandse competities.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021