Excite

Chelsey verslaat Bayern in Champions League finale

Chelsey heeft zaterdagavond met een serie strafschoppen Bayen München verslagen. Daarmee winnen de Londenaren voor het eerst de Europese voetbal league, de Champions League, na in 2008 al een keer de finale verloren te hebben. De man van de wedstrijd was Didier Drogba, die het enige doelpunt van Chelsea in de reguliere speeltijd wist te maken, waarna de score uitkwam op 1-1. Bovendien scoorde hij de beslissende strafschop.

Onbeschrijfelijk

Drogba mocht dan in vorm zijn, dat gold niet voor Arjen Robben die in de verlenging een strafschop miste waardoor Bayern uiteindelijk de strafschoppenreeks inmoest. “Onbeschrijfelijk. Ik heb hier geen woorden voor,” vertelde een geëmotioneerde Robben de NOS-camera’s na de wedstrijd. “Bij het nemen van die strafschop kende ik geen enkele twijfel. Ik wilde hem zo hard schieten: keihard door het midden. Maar ik raakte de bal niet helemaal goed.” De Nederlander, die een groot deel van het seizoen last had van blessures zegt dat hij het nog steeds niet helemaal kan bevatten: “We hadden die Cup zeker twee of drie keer zo goed als in onze handen. Vandaag was ook dé kans; een uitgelezen mogelijkheid.”

Lang doelpuntloos

De Champions Leage finale werd gespeeld in het thuisstadion van Bayern München, waar het lang 0-0 bleef. In de 83e minuut scoorde Müller toen zijn kopbal via de vingertoppen van keeper Cech de goal invloog. Dat werd ontvangen met enorm gejuich door de aanhang van het Zuid-Duitse voetbalteam. Müller werd van het veld gehaald met het idee dat de wedstrijd al gespeeld was. Chelsey toonde echter weerstand door in de 88e minuut de gelijkmaker te scoren.

Oefenduel Oranje

Aanstaande dinsdag moet Bayen München de voetbalschoenen alweer aantrekken voor een oefenduel tegen het Nederlands elftal. Een afspraak die gemaakt werd na het WK in 2010. De verliezend Champions League finalist heeft dus nog twee dagen om bij te komen van deze mentale afstraffing van Chelsey.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019