Excite

Cheryl Cole stapt uit jury X Factor

Cheryl Cole is opgestapt als jurylid van de Amerikaanse editie van de talentenjacht X Factor. De Britse zangeres zou gekweld worden door heimwee en keert daarom terug naar Engeland. Zij is vervangen door Nicole Scherzinger, de voormalig leadzangeres van de Engelse meidengroep Pussy Cat Dolls.

Cole was samen met Paula Abdul, L.A. Reid en showbaas Simon Cowell jurylid tijdens een aantal audities van de Amerikaanse X Factor. De producenten waren tevreden over de inbreng van de Britse zangeres en vertelden haar drie weken geleden dat zij het hele seizoen in de jury mocht zitten. Cole was zeer verguld met deze uitverkiezing en overwoog zelfs om zich in de Verenigde Staten te vestigen.

Hoewel het management van Cole heimwee als reden opgeeft voor haar plotseling vertrek, wijzen andere bronnen meerdere oorzaken aan. Zo zouden de producenten grote problemen hebben met het accent van de zangeres. Bovendien zou het ontbroken hebben aan chemie tussen Cole en collega-jurylid Paula Abdul.

De 27-jarige Cole was eerder jurylid bij de Britse variant van X Factor en het is niet uitgesloten dat zij terugkeert in dit succesvolle programma. Cole, die eigenlijk Cheryl Ann Tweedy heet en enkele jaren getrouwd was met Chelsea-voetballer Ashley Cole, brak door met haar winst in Popstars - The Rivals en maakt sindsdien deel uit van de meidengroep Girls Aloud. Ze trad ook op als soloartieste in brak in Nederland door met de superhit Fight for this love. Deze stond 23 weken genoteerd in de Top 40.

Afbeelding: Flickr, gebruiker crazydutchpunk

e

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021