Excite

China: Filmpje over Tibet is vals, Youtube geblokkeerd

Wederom heeft de Chinese regering besloten youtube te blokkeren. Aanleiding daarvoor is hoogstwaarschijnlijk een filmpje waarop te zien is hoe Chinese politie een Tibetaanse demonstrant doodslaat. Volgens de regering van China is de video nep en zijn er oplichters in het spel.

Het filmpje werd vrijgegeven door de Tibetaanse regering in ballingschap. In de eerste instantie was het niet voor youtube bedoeld maar daar kwam het uiteindelijk wel terecht. Het onderwerp is de "Chinese brutaliteit". Tibetaanse betogers worden op het filmpje getrapt, gewurgd en geslagen met stokken. Een van de Tibetanen zou naar aanleiding van de mishandeling later zijn overleden.

Volgens de Chinezen is de video een bijeengesprokkelde verzameling beelden en geluiden, gemaakt door aanhangers van de dalai lama. Er zou geen samenhang zijn tussen de beelden. Dat werd bekendgemaakt in een persbericht van de BBC. Google liet op zijn beurt vandaag weten dat China de toegang tot de populaire videosite Youtube heeft geblokkeerd. Redenen worden er door Google niet gegeven.

Vorig jaar besloot de Chinese regering een eerste keer youtube te blokkeren om kritiek op het bestuur tegen te gaan.

De beelden zijn hier te bekijken, maar bevatten schokkende beelden en zijn niet voor gevoelige kijkers

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021