Excite

China maakt grootste stad ter wereld

China wil de allergrootste stad ter wereld maken, het thuis voor 42 miljoen mensen. De stad moet ontstaan door de samenvoeging van negen steden. Het gebied heeft straks het formaat van twee keer Wales.

Het gebied zal zich uitstrekken van Guangzhou tot Shenzhen en betreft onder meer Foshan, Dongguan, Zhongshan, Zhuhai, Jiangmen, Huizhou en Zhaoqing. Samen vormen deze plekken ongeveer 10% van de Chinese economie.

Het project zal in ieder geval zo’n zes jaar in beslag nemen. In totaal is het dan onderverdeeld in 150 kleinere projecten. De kosten? Zo’n 250 miljard euro. Hoe het gebied gaat heten is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk wel een nieuwe naam worden, geen ‘Groot-Tokyo’ of een bestaande naam.

Men is al begonnen met het project door een verbinding te leggen naar Beijing en Tianjin, de twee belangrijkste steden van China. Hier komt een spoorweg waardoor je binnen anderhalf uur een afstand van ruim 100 kilometer kunt afleggen. Hierdoor wordt tussen de steden weer een nieuw netwerk aangelegd.

De creatie van deze nieuwe superstad moet veel oplossen, onder meer zou het moeten zorgen voor meer uniformiteit in prijzen, onder meer voor brandstof. Natuurlijk is de kans op vervuiling dan ook veel groter. Daarom is besloten om dat probleem samen aan te pakken, door middel van een gezamenlijk beleid.

Afbeelding: Flickr account Jakob Montrasio

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020