Excite

Chinees had 4 jaar lang mes in hoofd

De 30-jarige Chinees Li Fuyan had al jaren moeite met ademhalen, last van hoofdpijn en stonk zelfs na een grondige poetsbeurt altijd uit zijn mond. De man had geen flauw idee waar zijn problemen vandaan kwamen. Wat bleek het geval; er zat al vier jaar langs een mes vast zijn hoofd.

Li Fuyan vertelde de dokters dat hij vier jaar geleden was overvallen en daarbij met een mes is gestoken. Hij werd geraakt onder zijn rechterkaak en blijkbaar is een deel van het lemmet afgebroken. 'We hebben in zijn mond gekeken maar zagen geen spoor van verwondingen. Het is uiterst verwonderlijk hoe het mes in zijn hoofd is terechtgekomen,' zei dokter Xu Wen tegen CCTV.

Voorzichtig hebben chirurgen het mes uit het hoofd van Li Fuyan verwijderd. Het risico bestond dat het mes zou versplinteren, en dan was de Chinees verder van huis geweest. Uiteindelijk verliep de operatie voorspoedig en Li is eindelijk bevrijd van zijn problemen.

Hoe het kan dat de ongelukkige Chinees niet nog ergere gevolgen ondervond van de steekpartij legt Dr. Eugene Flamm uit aan SFGate: 'Er is ruimte tussen verschillende vitale organen,' zei de neurochirurg na het zien van de röntgenfoto's. 'Door puur geluk is het mes precies in zo'n ruimte terecht gekomen' en mistte dus alle belangrijke aderen en organen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker natamagat

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020