Excite

Chip voorkomt diefstal hotelhanddoeken

Hotels klagen steen en been over het stelen van handdoeken en badjassen door gasten. Het Amerikaanse bedrijf Linen Technology Tracking heeft daar nu volgens The Telegraph iets op bedacht.

In het linnen wordt voortaan een wasbare chip ingenaaid. Daardoor is na te gaan waar de handdoek of badjas blijft en of het linnengoed al dan niet het hotel verlaat in een koffer van een gast. Wie met zo'n gemerkte handdoek in zijn bagage de lobby uitloopt, schakelt een alarmsignaal in, net als in een winkel.

Een hotel in Hawaï dat het systeem sinds vorig jaar zomer gebruikt, heeft daar al flink veel baat bij. Het aantal verdwenen handdoeken liep in dat hotel terug van 4000 per maand naar zo'n 750 per maand. Dat scheelt het hotel maandelijks ruim 10.000 euro. "Hotels raken per maand zo'n 5 tot 20 procent kwijt aan handdoeken, lakens en badjassen", zegt topman William Serbin van Linen Technology Tracking in Florida. "Dat gaat steeds meer geld kosten door de almaar stijgende katoenprijs."

Het systeem wordt inmiddels in meerdere Amerikaanse hotels gebruikt en komt waarschijnlijk ook binnenkort in Groot-Brittannië op de markt. Of Nederlandse hotels er ook toe overgaan, is niet bekend.

Afbeelding: Flickr account aiddy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020