Excite

Chloe Buckley symbolisch voor Mexicaanse griep

Chloe Buckley was een vrolijke 6-jarige meid, die de pech had het H1N1-virus op te lopen. Hoewel Chloe nooit ernstige gezondheidsproblemen had, heeft de Mexicaanse griep haar het leven beroofd. Engeland rouwt, maar raakt hierdoor massaal in de ban van de griep. Het aantal telefoontjes naar de gezondheidsdienst liep op naar 52.000 in een week. Het Mexicaanse griepvirus grijpt Engeland naar de keel.

De Engelse overheid probeert het nieuws van de doden door het H1N1-griepvirus minder heftig te maken. Sowieso is er voor elke inwoner van het Britse eiland een injectie Tamiflu besteld, net als in Nederland. Verder wordt geprobeerd om duidelijk te maken dat, hoewel de drie doden die er inmiddels zijn gevallen van persoonlijk hoog drama zijn, het gevaar van het Mexicaanse griepvirus mee valt en dat er genoeg voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de schade in te perken. Maar een verhaal als dat van het jonge meisje Chloe Buckley hakt er natuurlijk in bij het publiek.

Het H1N1-virus maakt veel indruk en zeker als het virus een gezicht krijgt als dat van Chloe Buckley. Maar elke seizoensgriep kent haar doden. Het lijkt er zelfs op dat de Mexicaanse griep een mild virus is, wat zeker een aantal doden op haar geweten heeft en zal krijgen, maar niet complete bevolkingsgroepen zal uitroeien. Bovendien zijn de overheden er goed op voorbereid. De injecties liggen klaar en in het najaar kunnen de meeste West-Europeanen zich laten inenten tegen het virus. Maar leg dat maar eens uit aan de Britten, die worden doodgegooid met foto's van Chloe Buckley.

Afbeelding: dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020