Excite

Chris Martin gaat in filmbusiness

Het nieuws dat Gwyneth Paltrow een platendeal binnen heeft gesleept, was al opvallend. Het nieuws dat haar man Chris Martin de filmbusiness instapt, is mogelijk wel nog opvallender. Chris Martin en zijn band Coldplay financieren de nieuwe film van Ray Winstone, Ashes.

De film, een noir thriller, wordt geregisseerd door een vriend van de mannen van Coldplay, Mat Whitecross. Ze kennen elkaar van de universiteit en Mat heeft een aantal videoclips voor de band gemaakt, waaronder die van Christmas Lights. Ook regisseerde Mat de film over Ian Dury, Sex and Drugs and Rock and Roll, geschreven voor Paul Viragh. Deze Paul Viragh is ook verantwoordelijk voor het script van Ashes. Martin en de andere leden van Coldplay worden uitvoerend producers van de film.

Daarnaast hebben de mannen het ook nog druk met muziek maken; ze zullen deze zomer voor het eerst sinds zes jaar weer op Glastonbury spelen. Ook zijn ze hard aan het werken aan hun vijfde album.

Martin kan bij zijn filmwerkzaamheden in ieder geval het advies van zijn vrouw vrouwen. Gwyneth is vooral bekend als actrice uit bijvoorbeeld Seven en wist onlangs de hitlijsten te bestormen met haar optredens bij Glee en muzikale optreden in de film Country Strong. Hiermee wist ze ook een platencontract in de wacht te slepen. De kans dat er binnenkort dus een echte cd van Gwyneth in de rekken ligt, is erg groot.

Afbeelding: Flickr account wonker

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021