Excite

Christiano Ronaldo wint Gouden Bal

Christiano Ronaldo is maandag verkozen tot de beste FIFA-wereldvoetballer van 2013 en nam de Gouden Bal in ontvangst. De Portugees in dienst van Reaal Madrid troeft daarmee grote rivalen Lionel Messi en Franck Ribéry af. Messi won de afgelopen vier jaar op rij de Gouden Bal, maar zit al meer dan twee maanden geblesseerd op de bank. In 2008 won Ronaldo ook al de felbegeerde voetbalprijs.

Geëmotioneerd

Christiano Ronaldo was erg geëmotioneerd toen hij op het erepodium de prijs in ontvangst nam. “Er zijn geen woorden om dit moment te beschrijven,” zei de Portugees snikkend. “Ik ben heel blij, het is zo moeilijk om deze prijs te winnen.”

Lionel Messi

Ronaldo staat al jaren in de schaduw van Lionel Messi, dé ster van FC Barcelona en daarmee de grootste rivaal van Reaal Madrid. Ronaldo heeft geen grote prijzen gewonnen in 2013, maar wist het afgelopen jaar een enorme inzet te tonen. Dat heeft zich uitbetaald in maar liefst 69 doelpunten in 59 wedstrijden. Met vier doelpunten in de play-off tegen Zweden was het Ronaldo die er persoonlijk voor zorgde dat het Portugees nationaal elftal naar het WK in Brazilië mag.

In zijn dank was de sterspeler groot. “Ik moet al mijn ploeggenoten bij mijn club en de nationale ploeg bedanken. Daarnaast wil ik iedereen bedanken die persoonlijk bij me betrokken is. Mijn zoon, mijn vrienden; dit is een heel emotioneel moment voor mij.”

Bondscoaches en aanvoerders

De Gouden Bal wordt ieder jaar uitgereikt aan de best voetballer ter wereld. Bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen mogen samen met een selecte groep journalisten hun stem uitbrengen in de verkiezing. Aanvoerder van Nederland, Robin van Persie, stemde op Arjen Robben. Bondscoach Louis van Gaal gaf zijn stemmen aan drie spelers van Bayern München: Franck Ribéry, Thomas Müller en Arjen Robben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021