Excite

Church of Scientology krijgt wikipedia ban

Een nieuwsbericht in de categorie: "dit gaat Tom Cruise niet leuk vinden." John Travolta ook niet, overigens. Wikipedia heeft namelijk na lang beraad besloten dat de Church of Scientology niet meer aanpassingen mag maken aan artikelen op de populaire en democratische encyclopedie. Te vaak kwam het voor dat leden van de kerk onterecht negatieve uitlatingen over de Church of Scientology verwijderde. Wikipedia is deze valse ingrepen zat en pleegt voor het eerst censuur op een organisatie.

Natuurlijk bant Wikipedia wel vaker mensen van de site. Een dergelijke open encyclopedie nodigt grappenmakers uit om bepaalde feiten enigszins te verdraaien. Dat gaat ten koste van de betrouwbaarheid van Wikipedia, die men toch wil waarborgen. Maar nooit eerder werd een complete organisatie geweerd van de site. Alle IP-adressen waarvan bekend is dat ze toebehoren aan de Church of Scientology worden geblokkeerd.

Volgens website The Register heeft de Church of Scientology een speciaal team dat zich uitsluitend richt op het tegengaan van negatieve uitingen richting de kerk op internet. Mensen die zich dus continu inzetten om alle negatieve berichtgeving te verwijderen of van tegenspraak te voorzien. Als dit team echt bestaat, zullen ze niet blij zijn met de ban van Wikipedia. Maar ongetwijfeld weten ze vast weer een nieuwe manier te verzinnen om hun boodschap te verkondigen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021