Excite

Claudia Schiffer nooit meer op de catwalk

"Ik sta liever niet op een podium waar iedereen naar me staart," aldus Claudia Schiffer, topmodel en actrice. Dat is vreemd voor iemand die vele successen boekte op zowel de catwalk als de gevoelige plaat. De 40-jarige Duitse vindt het genoeg geweest en zegt de catwalk voorgoed vaarwel.

In een interview met de Britse Vogue zegt Schiffer dat ze zich gaat storten op een ander, nieuw project. Ze heeft namelijk onlangs een kledinglijn gelanceerd en wil al haar aandacht daarop richten. De Duitse is volledig toegewijd aan haar collectie die deze week werd gepresenteerd; "ik wil alle modejournalisten en kledinginkopers persoonlijk ontmoeten," aldus Schiffer.

Hoewel er altijd ontwerpers zijn die het zullen blijven proberen, Claudia Schiffer gaat de catwalk niet meer op. "Niemand gelooft me maar ik ben heel verlegen," onthult het model. "Ik begrijp dat ik in de schijnwerpers moest staan toen ik model was, maar nu het niet meer hoeft, doe ik het ook liever niet. Ontwerpers proberen me elk seizoen weer om te praten en dat is heel vleiend, maar niets kan me van gedachten doen veranderen."

De Duitse blondine stond op meer dan vijfhonderd covers en is daarmee een van de meest succesvolle modellen ooit. Het blad Forbes schat haar vermogen op 38 miljoen euro. Ook heeft Claudia Schiffer een aantal kleine rollen in films gespeeld. Toch een aardig cv voor iemand die aandachtsschuw is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker nicogenin

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020