Excite

Clooney en Pitt in de kast

Menig vrouw zal uiterst teleurgesteld zijn wanneer George Clooney en Brad Pitt daadwerkelijk de homokast zouden induiken. Gelukkig voor de dames doen zij dat alleen in een toneelstuk. De twee - naar horen zeggen - knapste hetero mannen ter wereld gaan namelijk spelen in het toneelstuk '8', waarin het verhaal wordt verteld van de controverse rondom het homohuwelijk in de Amerikaanse staat Californië.

Proposition 8

Het toneelstuk is gebaseerd op het wetsvoorstel, genaamd 'Proposition 8' dat in 2008 werd goedgekeurd en dat het verbod op het homohuwelijk weer inluidde, slechts enkele maanden nadat het homohuwelijk legaal was geworden in Californië.

Rechter en advocaat

De producers van het toneelstuk maakten gisteren bekend dat Brad Pitt en George Clooney de belangrijkste rollen in het stuk op zich zullen nemen. Pitt neemt de rol van een uit de kast gekomen rechter op zich. En Clooney zal een advocaat spelen die opkomt voor het homohuwelijk.

Andere bekende namen in 8

Clooney en Pitt zijn niet de enige bekende namen die zullen deelnemen aan het stuk. Ook Martin Sheen, Kevin Bacon, Jamie Lee Curtis, Matthew Morrison, Matt Bomer en Christine Lahti zullen zich op het podium wagen in 8.

Meekijken?

Wil je wel eens zien hoe de heren zich redden op het podium? Dat kan! 8 wordt zaterdag 3 maart om 04.30 uur Nederlandse tijd live uitgezonden via het youtube-kanaal van de American Foundation for Equal Rights.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020