Excite

Clooney en Streep winnen Golden Globes

George Clooney won zijn Golden Globe voor zijn acteerprestaties in de film The Descendants. Meryl Streep won de Golden Globe voor beste actrice voor haar rol als Margaret Thatcher in de film Iron Lady.

Beste film

Behalve de prijs voor beste acteur, werd de Golden Globe voor de beste dramafilm eveneens gewonnen door The Descendants. Het familiedrama waarin een vader een band probeert op te bouwen met zijn dochters na de dood van hun moeder zal begin februari in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Andere winnaars

De Franse film The Artist sleepte drie Golden Globes in de wacht, voor beste film musical/comedy, beste muziek en beste acteur musical/comedy: Jean Dujardin. Het Iraanse drama The Seperation over een Iraans echtpaar dat wil scheiden won de Golden Globe voor beste buitenlandse film. De beste animatiefilm was Kuifje van regisseur Steven Spielberg.

Televisieprijzen

De prijzen voor de beste televisieseries gingen naar Homeland voor beste dramaserie, Modern Family werd bekroond met de prijs voor beste musical/comedy en de beste miniserie/tv-film is Downtown Abbey geworden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019