Excite

Clown Bassie met pensioen

Bas van Toor, de inmiddels 77-jarige clown Bassie, gaat met pensioen. Bas van Trad trad jarenlang op als duo 'Bassie en Adriaan' met zijn broer Ad. Het is van Toor zwaar gevallen om te stoppen met zijn act. In Story vertelt de entertainer “Ik heb dit lang voor mij gehouden omdat ik er nog niet zeker van was.”

Beweegt niet makkelijk

Bas van Toor merkte al een tijdje dat zijn lichaam niet meer zo jong is als zijn geest. Hij beweegt niet meer zo makkelijk, vertelt van Toor. Maar dat is niet de belangrijkste reden. “Ook mijn lieve vrouw Coby verdient eindelijk eens wat exclusieve aandacht van mij. Dat verdient ze. En dat geldt ook voor onze drie dochters en kleinkinderen.”

Kinderfeestjes

Bas van Toor vertelt dat hij tot 2014 nog te boeken is voor bruiloften en kinderfeestjes. De optredens zijn niet langer dan een uur en niet vaker dan een keer in de week.

Belastingfraude

Clown Bassie was niet onomstreden. Belastingfraude, kindermishandeling en de vete met zijn broer bekend als Adriaan de acrobaat, tekenden de late carrière van clown Bassie. Bovendien liep het imago van Bas van Toor schade op door een zeer geslaagde imitator die regelmatig te gast was bij het televisieprogramma Jensen. De uitspraken van deze nep-Bassie waren erg grof van aard, waardoor mensen de echte Bassie een smeerlap begonnen te vinden. Overigens is Bassie altijd onverminderd populair geweest bij de allerjongsten.

Alleen maar werken

Bas van Toor werd aan het denken gezet over zijn carrière na het overlijden van een goede vriend. “Dat heeft er flink ingehakt bij mij. Je realiseert je dan ineens hoe sterfelijk we allemaal zijn.” Daarom wil hij de komende jaren gaan genieten van elk moment van zijn leven. “Ik wil gewoon niet meer alleen maar met werken bezig zijn. Het is mooi geweest zo.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020