Excite

CNN filmt in cel Joran

Joran van der Sloot heeft al bezoekers gehad in zijn nieuwe onderkomen: een verslaggeefster van CNN mocht zijn cel bezoeken in de Miguel Castro Castro gevangenis. Erg groot is het niet: hij moet het met zes vierkante meter doen.

De Miguel Castro Castro gevangenis is een ontzettend zwaarbewaakte gevangenis. Hoewel het binnen vaak levensgevaarlijk is, is het bijna onmogelijk om binnen te komen of naar buiten te gaan. Ontsnappen is bijna uitgesloten.

Voor het bezoek werd Joran zelf overgebracht naar een ander deel van de gevangenis, zodat de verslaaggeefster de beschermde isolatiecellen kon zien waar alleen de meest high profile gevangenen opgesloten werden. Hij heeft wat artikelen in zijn kamer, zoals boeken, de bijbel, wat tandpasta en een eigen ‘badkamer’ met stromend water en een toilet.

Joran krijgt dagelijks voor ongeveer $1,50 te eten. In totaal worden er drie maaltijden gegeven en kipnuggets staan regelmatig op het menu. Verder is er voor de gevangenen het een en ander te doen. Ze kunnen bijvoorbeeld sporten en mogen af en toe naar de buitenplaats voor een frisse neus.

Op dit moment zijn er maar twee cellen in het zwaarbewaakte blok bezet. In de ene cel zit Joran en in de andere cel zit huurmoordenaar Trujillo Ospina. Volgens bronnen in de gevangenis zijn de twee al vrienden geworden en pokeren ze samen. Trujillo zou al gezegd hebben dat hij dan wel een huurmoordenaar mag zijn, maar dat Joran echt een psychopaat is.

Afbeelding: Flickr account ahisgett

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020