Excite

Code oranje voor Zuid-Nederland

De winter is nog lang niet voorbij, want ook maandag en dinsdag wordt zware sneeuwval verwacht. Het KNMI waarschuwt daarom voor gevaarlijk winterweer in de nacht van maandag op dinsdag. In de zuidelijke provincies Limburg, Noord-Brabant en delen van Zeeland wordt zo’n tien centimeter sneeuw verwacht. In Zuid-Limburg kan het winterweer wel vijftien centimeter sneeuw opleveren.

Code oranje

Rijkswaterstaat heeft met het oog op de sneeuwval een code oranje afgegeven van maandag tot en met dinsdagmiddag. Omdat de temperatuur de aankomende dagen onder de nul blijft, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan door glad wegdek. De sneeuw kan in combinatie met de harde oostenwind ook sneeuwduinen veroorzaken, die gevaarlijk zijn voor het verkeer. In open gebieden zal de sneeuw waarschijnlijk gaan stuiven.

Zon zal schijnen

De code oranje geldt niet voor de noordelijke helft van het land. Hoewel er wel kans is op gladheid door winterse neerslag, valt er naar verwachting veel minder sneeuw. Op lokale wegen wordt wel extra waakzaamheid gevraagd. Vanaf het middaguur zal de zon weer gaan schijnen, maar de koude oostenwind blijft voorlopig aanhouden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021