Excite

Coen Brothers maken televisiedebuut

Joel en Ethan Coen, in Hollywood bekend als 'The Coen Brothers', verruilen het witte doek even voor de kijkbuis. De filmmakers gaan voor het Amerikaanse station Fox een komedie maken die op televisie zal worden uitgezonden. De film 'Harvekarbo' moet ongeveer een uur gaan duren en zal gaan over een chagrijnige privédetective die constant te maken krijgt met de onsmakelijke praktijken van de Hollywood-elite.

The Big Lebowski

De gebroeders gaan voor de film samenwerken met scenarioschrijver Phil Johnston, die eerder successen boekte met 'Cedar Rapids' en 'Ghosts/Aliens'. Johnston zal het leeuwendeel van het schrijfwerk voor zijn rekening nemen en waarschijnlijk ook de lijntjes voor het project gaan uitzetten.

Met het binnenhalen van de Coen Brothers lijkt Fox een goede slag geslagen te hebben. De twee hebben in de afgelopen jaren heel wat ervaring opgedaan op het gebied van misdaadkomedies, waar ook Harvekarbo een schoolvoorbeeld lijkt te gaan worden. 'The Big Lebowski', 'Burn After Readings', 'Fargo', en 'No Country For Old Men' zijn zomaar wat titels de de broers op hun cv hebben staan. Voor die laatste film mochten ze zelfs twee Oscars in ontvangst nemen, één voor de beste film en één voor de beste regie.

George Clooney of Steve Buscemi?

Joel en Ethan Coen staan erom bekend vaak te werken met dezelfde acteurs. Zo verschenen George Clooney, Steve Buscemi, John Goodman en Holly Hunter regelmatig in producties van de twee. Wie er in Harvekarbo zullen spelen is nog niet bekend, maar als er maar één van de bovengenoemde acteurs zijn of haar opwachting maakt in de film, lijkt de kans op succes voor Fox gewaarborgd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020