Excite

Coldplay krijgt eigen Pinkpop-podium

Coldplay is dit jaar een van de acts van Pinkpop en wordt de duurste act in de geschiedenis van het festival. De band wil namelijk per se een eigen podium in het midden van het veld. Dat liet Jan Smeets weten tijdens de presentatie van de bands en artiesten die op gaan treden in juni.

De festivaldirecteur onthulde dat Coldplay de duurste band is uit de geschiedenis van Pinkpop. Hij makte ook andere namen bekend, waaronder Kings of Leon en de Foo Fighters. Die drie bands samen zijn de grote headliners van het festival.

Naast die hoofdacts zullen ook de Manic Street Preachers, De Staat, Lifehouse, Simpleplan en Elbow optreden. Maandag wordt een optreden verzorgd door 30 seconds to Mars en White Lies. Die twee optredens worden gevolgd door het optreden van de Kings of Leon, de slotact van Pinkpop.

Met de indrukwekkende line-up hoopt Pinkpop te kunnen concurreren met Rock Werchter, dat dit jaar grote namen als Queens of the Stone Age heeft kunnen strikken.

Net als voorgaande jaren wordt Pinkpop ook dit jaar weer georganiseerd in Landgraaf in Limburg. Dit jaar vindt het festival plaats van 11 tot en met 13 juni. Aanstaande zaterdag kunnen voor het eerst kaartjes gekocht worden via Ticketmaster. Ook dit jaar kun je waarschijnlijk weer kiezen tussen dagkaarten en festivalkaarten.

Afbeelding: Flickr account Yodel Anecdotal

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020