Excite

Coldplay neemt pauze van drie jaar

De mannen van Coldplay gaan er even tussenuit. Drie jaar lang zal de band geen grote live shows meer geven. Dat onthulde de frontman van Coldplay Chris Martin tijdens een concert in Brisbane in Australië. Martin vertelde de aanwezige fans dat ze getuige waren van het voorlopig laatste grote concert van de band.

Niet definitief

Het muziektijdschrift Billboard publiceerde de uitspraak van Chris Martin. “Dit is de laatste grote show, we gaan er zo’n drie jaar tussenuit,” vertelde Martin aan de fans. De frontman benadrukt dat het echt om een pauze gaat en dat de band niet definitief zal stoppen. “Ik wil niet stoppen.” In december heeft Coldplay nog drie concertdata op het programma staan, daarna is hun agenda leeg.

Nieuw album

In hun driejarige pauze heeft de band alle tijd om te werken aan een nieuw album. Eerder deze week zei Chris Martin op de Australische radiozender 2DayFM dat de naam voor het zesde album al bekend is. Hij wilde nog niet zeggen wat de naam gaat worden, maar “hij zal in ieder geval makkelijker uit te spreken zijn dan de vorige.” Het vorige, vijfde album van de Britse band heet Mylo Xyloto. Chris Martin wilde nog een hint geven, maar gitarist Jonny Buckland vond dat geen goed idee. De fans zullen dus nog even moeten wachten tot het nieuwe album in de winkels ligt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020