Excite

Colin Firth speelt hoofdrol in nieuwe Draculafilm

De overstap kan bijna niet groter zijn: van nette Britse vorst naar hongerige vampier. Met zijn nieuwe rol in de film Stoker, gebaseerd op Bram Stoker’s Dracula van Francis Ford Coppola, laat Colin Firth zien dat hij een veelzijdig acteur is en gaat hij – met zijn sterrencast – mogelijk wel weer voor een Oscar.

Naast Firth spelen ook Nicole Kidman en Mia Wasikowska een rol in de film. Wasikowska zal India Stoker spelen, de nicht van Firth. Nicole Kidman speelt de moeder van India. Het script is geschreven door iemand die alles weet van duistere scènes: Wentworth Miller, de 38-jarige Brit die de hoofdrol in de serie Prison Break vertolkte.

Colin Firth zal voorlopig sowieso nog geen tijd hebben om rustig te genieten van zijn enorme succes: hij heeft ook al getekend voor een rol in Gambit, een nieuwe film van de gebroeders Coen. Ook is hij dit jaar nog te zien in Tinker, Tailor, Soldier, Spy, een verfilming van de spionageklassieker van John Le Carré.

Firth werd bij het grote publiek bekend als Marc Darcy uit Bridget Jones’ Diary. Ook speelde de inmiddels 50-jarige Brit in bekende films als Nanny McPhee, Love Actually, Girl with a Pearl Earring, Blackadder Back & Forth, Shakespeare in Love, The English Patient en Pride and Prejudice.

Afbeelding: Flickr, gebruiker nicogenin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020