Excite

Colonel Sanders van KFC gespot bij de VN!

Het is een imitator gelukt om als Colonel Sanders, van Kentucky Fried Chicken, samen met Ali Treki op de foto te gaan. Ali Treki is de nieuwe voorzitter van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hij wist de zware beveiliging van het hoofdkantoor te omzeilen.

De acteur, Robert Thompson, had echt zijn best gedaan om op Colonel Sanders te lijken. Hij droeg zijn kenmerkende witte pak en zwarte stropdasje en was uiteraard ook voorzien van witte haardos, snor en sikje. Hij slaagde erin om met Ali Treki op een officiële foto te gaan, voordat de beveiliging in de gaten kreeg dat hij eigenlijk helemaal niet in het gebouw hoorde te zijn.

Het ging hier om een publiciteitsstunt van KFC, die duidelijk goed geslaagd is. Volgens een woordvoerster van Ban Ki-moon, de secretaris generaal van de VN, had dit absoluut niet mogen gebeuren. Daarom is nu een uitgebreid onderzoek gestart naar eventuele lekken in de beveiliging.

KFC is op dit moment bezig met een grote campagne, waarbij ze bij de VN proberen te ‘lobbyen’ voor een nieuwe lidstaat, namelijk de ‘Grilled Nation’. KFC heeft hiertoe zelfs een brief gestuurd naar Ki-moon, met daarin de vraag of liefhebbers van gegrilde kip in de raad vertegenwoordigd konden worden.

Volgens een woordvoerder van Treki heeft hij geen ontmoeting gehad met de acteur, maar heeft hij alleen zijn hand geschud uit beleefdheid. Dat Treki niet wist om wie het hier ging mag duidelijk zijn: de echte Colonel Sanders stierf al in 1980, ongeveer vijftig jaar nadat hij de kruidenmix had bedacht die vandaag de dag nog steeds in de KFC keukens gebruikt wordt.

Afbeelding: Telegraph

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020