Excite

Conficker-virus sloopt computers met Windows

Microsoft zit weer eens met de handen in het haar. Het zoveelste virus in Windows is opgedoken. De softwareboer waarschuwt voor het gevaarlijke virus. De worm, die verschillende exotische namen als Conficker, Downadup of Kido kent, vreet zich een weg richting de donkere krochten van elke PC met een besturingsprogramma van Bill Gates. Het is ook nog eens een heel slim virus, want een simpele patch is ogenschijnlijk onvoldoende om het digitale beestje te bestrijden.

Beveiliging juist het slachtoffer

De makers van het wormpje hebben handig gebruik gemaakt van gaten in het beveiligingssysteem van Windows. Het weet precies hoe de bodyguards van een Microsoft computer omzeild moeten worden. Het Kido-virus onschadelijk maken is dus een lastige opgave.

Miljoenen slachtoffers

Het virus richt een ware Holocaust aan in PC-land. Al miljoenen computers zijn besmet. Het virus is ook in een ziekenhuis in België opgedoken. Het netwerk van het Imelda-ziekenhuis in Bonheiden is zwaar getroffen, waardoor de computers trager werken dan ambtenaren op een vrijdagmiddag. De al-dan-niet werkende patch van Microsoft wordt nog steeds door te weinig mensen toegepast, waardoor het virus vrolijk door kan gaan met vermenigvuldigen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020