Excite

Confucius werd vandaag geboren, 2560 jaar geleden!

Confucius wordt vandaag herdacht door Google met een nieuwe Google doodle. Vandaag zou de verjaardag zijn geweest van Confucius, een beroemde Chinese filosoof. Hij zou op 28 september in het jaar 551 voor Christus geboren zijn. Dit is door de beperkte informatie over die tijd niet helemaal zeker. Hij zou in Qufu geboren zijn, een oost-Chinese stad in de provincie Shandong.

Google denkt dat het voor velen de eerste keer zal zijn dat ze in contact komen met het werk van Confucius. Ook voor deze gelegenheid vond Google het interessant deze datum op hun manier te herdenken. Eerder al werden onder andere de telescoop van Galilei, Hans Christian Ørsted en H.G. Wells door Googel herdacht. Voor die laatste was er een reeks van Google doodles. Ze vormden allemaal een puzzelstukje om een raadsel op te lossen. Daardoor werd die reeks enorm populair op het internet.

Confucius is de beroemdste Chinese leraar en filosoof en zijn verjaardag wordt nog steeds in verschillende Aziatische landen herdacht. Zijn overdenkingen werden later samengevat en leidden tot het Confucianisme. Dat werd in de 16de eeuw aan het westen geïntroduceerd door Matteo Ricci, een Italiaanse jezuïet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021