Excite

Consternatie over 'UFO' op de bodem van de Thames

Er zijn een hoop onverklaarbare zaken in de wereld. Daar horen onder andere UFO's bij. Geeft niet, heeft wel wat charme, het raden en niet weten wat bepaalde objecten en observaties zijn. Er kan inmiddels weer een nieuw mysterie aan worden toegevoegd.

Onlangs is er een scan gemaakt van de rivier de Thames in Londen. De bodem van de rivier, die dwars door de stad loopt, werd daarbij in kaart gebracht. Zo kon men zien hoe de geulen liepen en of er ergens gevaarlijke objecten waren. De scheepvaart moet immers vrije doorgang hebben.

Uit de scan bleek dat er een vreemd object op de bodem van de Thames lag. Het gaat om slechts een onverklaarbare zwarte stip, vlakbij de London Bridge. Niemand kon vertellen wat het precies was. En dat maakt het, in zo'n miljoenenstad, toch wel enigszins verdacht.

De theorieën lopen flink uiteen. Zo zou het een oude V2-raket kunnen zijn uit de Tweede Wereldoorlog. De nazi's schoten toen met grote regelmaat raketten op Londen af, die ongetwijfeld ook in de Thames kwamen. Anderen denken dat het om de oude fundamenten van een oudere Londen Bridge gaat.

Wat het precies is, gaan duikers van de Port of London Authority onderzoeken. Een spannende klus, want het zicht is nihil in de Thames. Daarvoor is het water te troebel. De duikers zullen dus op de tast het object in kaart moeten brengen. Een spannende klus!

Hier is de beruchte scan te zien.

Afbeelding: Flickr, damo1977

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019