Excite

Controverse over winst Frankrijk op Ierland

Er is een hoop commotie ontstaan over de wedstrijd tussen Frankrijk en Ierland. Beide landen streden in een uit- en thuiswedstrijd om kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika in 2010. In Ierland wist Frankrijk te winnen met 0-1, ondanks dat Ierland het betere van het spel had. Woensdagavond werd het in Frankrijk 1-1, zodat de Fransen zich kwalificeerden voor het WK in 2010. Maar niet zonder commotie.

De Fransen maakten in de blessuretijd de gelijkmaker. Een vrije trap werd door Thierry Henry opgepakt en voor de goal geplaatst, waar Gallas hem vrij in kon koppen. Daarmee werd de Fransen een verlenging en eventuele strafschoppenserie bespaard. Ware het niet dat Thierry Henry overduidelijk de bal met zijn hand controleerde en dat later zelf ook toegaf. Iedereen had het gezien, behalve de scheidsrechter. Een bruut einde aan de Ierse droom.

De Ierse minister van justitie bemoeit zich zelfs met de zaak. Dermot Ahern eist dat de voetbalwedstrijd overgespeeld wordt. Hij bepleit zijn zaak bij de FIFA. Iedereen heeft de beelden van de handsbal kunnen zien, is de mening van Ahern, dus dan kan op grond daarvan een beslissing genomen worden. De FIFA heeft al laten weten dat het overspelen van de wedstrijd er niet in zit.

De wraak van de Ieren? Die laat zich wel raden!

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020