Excite

Courtney Love treft schikking over Nirvana nummers

Courtney Love heeft een schikking getroffen met een managementbedrijf. De schikking betreft de opbrengsten van de verkoop van de rechten van nummers die haar man Kurt Cobain geschreven had.

Het bedrijf London and Co klaagde Love twee jaar geleden aan en eiste een bedrag van 1 miljoen dollar van de weduwe van Cobain. Volgens het bedrijf moest ze dit nog betalen, nadat ze de rechten van de muziek van Nirvana verkocht had. Het bedrijf beweerde namelijk dat ze niet had gedeeld in de verdiensten van de opbrengst, die op zo’n 20 miljoen dollar geschat worden.

Toen Kurt Cobain in 1994 overleed, erfde zijn weduwe de meeste rechten op de nummers die hij geschreven had. Die rechten zijn inmiddels honderden miljoenen waard. Love verkocht een deel van de rechten.

Inmiddels blijkt er dus echter een schikking getroffen te zijn tussen het bedrijf en Love. Details over de schikking zijn niet naar buiten gebracht. Wel werd de schikking bevestigd door de advocaat van Love, James Janowitz.

Courtney Love komt de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Haar dochter met Kurt Cobain, Francis Bean Cobain, heeft enige tijd terug een straatverbod aangevraagd tegen haar moeder. Zij woont inmiddels bij haar oma. Als ze 18 is, erft zij echter een substantieel deel van het fortuin van haar vader, dat nu onder hoede van haar moeder is. Om hoeveel geld het precies gaat, is niet duidelijk. Eerder gaf Love al eens aan dat er geld uit het trustfund van haar dochter verdwenen was.

Afbeelding: Flickr account Ted Van Pelt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021